autogasvoordeelberekeningprijzen en actiesverzonken tankg3_certificeringveiligheidcontact

LPG lunetten inbouw BV

Milieu

Autogas is op dit moment een van de milieuvriendelijkste autobrandstoffen. Dat werd onlangs weer eens bevestigd door het uitgebreide Europese Emissie Test Programma, dat in vier Europese landen werd uitgevoerd. In het onderzoek werden de effecten van de uitlaatgassen van de verschillende autobrandstoffen voor de menselijke gezondheid, het milieu en het klimaat onderzocht. Voor de test werden de emissies van meer dan dertig automodellen op benzine, diesel, aardgas en autogas onder normale rij-omstandigheden met elkaar vergeleken.

Als milieuvriendelijke brandstof heeft autogas niet alleen een enorme voorsprong op benzine en diesel, maar ook op andere milieuvriendelijke brandstoffen als aardgas en waterstof. Autogas is namelijk de enige 'alternatieve' brandstof, die nu al voor tal van auto's beschikbaar is en die overal in ons land verkrijgbaar is.

Autogas is de meest logische brandstof die ingezet kan worden om het milieu te sparen. Schadelijke roetdeeltjes kom je er niet in tegen. Bovendien is autogas op dit moment de minst milieubelastende brandstof die landelijk goed verkrijgbaar is. Autogas kan namelijk getankt worden bij meer dan 2.000 tankstations in heel Nederland .en ineen fors groeiende markt in heel Europa ..